Beveiliging: Win behaalt drievoudige Fortinet-certificering van het hoogste niveau

News forti

Nu cyberaanvallen steeds vaker voorkomen en complexer worden, is Win de eerste Belgische system integrator die het drievoudige Fortinet-certificaat behaalt (Expert Integrator Partner, Expert MSSP Partner & Fortinet Secure SD-WAN Specialist). Dit is een erkenning voor de expertise van onze teams inzake cyberbeveiliging. Het is ook een extra garantie voor onze klanten, voor wie beveiliging een belangrijk aandachtspunt is geworden, zowel bij hun dagelijkse werkzaamheden als bij het transformatieproces van hun organisatie. Deze drievoudige certificering is het resultaat van de talrijke opleidingen die onze specialisten hebben gevolgd en van individuele certificeringen.

Cybercriminaliteit in cijfers

Op één jaar tijd (van 2018 tot 2019) steeg de cybercriminaliteit in België met 30% (volgens de criminaliteitsstatistieken van de politie die enkele dagen geleden werden gepubliceerd). Vorig jaar werden 32.943 klachten ingediend, zowel over inbreuken op de beveiliging van een computersysteem als over de integriteit van de opgeslagen data. Indrukwekkende cijfers! Bovendien nam ook de internetfraude toe met 29%, tot 24.617 geregistreerde gevallen in 2019.

Deze cijfers roepen de bedenking op dat de vraag niet langer luidt of een bepaalde organisatie zal worden aangevallen, maar eerder wanneer dat (opnieuw) het geval zal zijn. Daarom moet cyberbeveiliging vandaag een centrale plaats krijgen in de IT-strategie van elke organisatie. En om te kunnen anticiperen op aanvallen en ze doeltreffend te bestrijden is een globale aanpak noodzakelijk, waarin alle facetten aan bod komen: technologische, inzake wetgeving en menselijke.

Aandacht voor uw ICT-beveiliging

De drievoudige certificering - Expert Integrator Partner (hoogste certificeringsniveau), Expert MSSP Partner & Fortinet Secure SD-WAN Specialist - toont aan dat de Win-teams hun expertise nog versterken. Zij blijven u begeleiden bij het beheer van uw cyberveiligheid met een end-to-end beveiligde architectuur, die bijzonder geschikt is voor uw evolutie naar een cloudomgeving.

Win ondersteunt u meer dan ooit voor de beveiliging van uw informatiesysteem, met een proactieve, globale en structurerende cyberbeveiligingsstrategie:

  • Voorkomen is beter dan genezen: een beveiligingsaudit helpt u uw maturiteit op dit domein te beoordelen en uw zwakke punten op te sporen.
  • Encryptie voor een betere bescherming: uw gevoelige data moeten automatisch versleuteld worden doorheen uw volledige IT-architectuur.
  • Afschaffing van wachtwoorden: stap over op ‘passwordless’ en sterke authenticatieoplossingen op basis van de herkenning van meerdere factoren.
  • Ga voor een geïntegreerde oplossing: firewall (NGFW), Unified Threat Management (UTM)-systemen, bescherming tegen zero-day-bedreigingen (Sandboxing of ATP), e-mailbeveiligingsgateways, netwerktoegangscontrole, … vergeet niet om elke schakel in uw systeem te beveiligen.

Krijgt u graag advies van onze experts over firewalls, anti-virusprogramma’s of systemen voor inbraakpreventie en beveiliging van uw terminals? Wilt u controleren of uw tools voor ICT-bescherming nog up-to-date zijn? Neem dan hier contact op met onze teams: business@staff.win.be.

* La Libre Belgique Bruxelles 25/07/2020, p. 16.