Cybersecurity: hoe nieuwe bedreigingen afweren?

Blog Sase i Stock 1131903874

Nooit eerder waren er zoveel cyberaanvallen tegen bedrijven en overheden als in 2022. Specialisten verwachten dat de trend dit jaar nog meer uitgesproken zal zijn en dat de aanvallen steeds complexer en vernietigender worden. De explosie van inbraakpogingen op privénetwerken van de laatste dagen lijkt dat alleen maar te bevestigen.

Cyberdreiging vanuit het buitenland

Recent detecteerden onze diensten een stijging van de pogingen om via SSL-VPN toegang te krijgen tot verscheidene openbare IP-adressen. Met andere woorden: er komen meer pogingen om op afstand in te breken in VPN-netwerken. De grote meerderheid van deze aanvallen is afkomstig van IP-adressen in verdachte landen, maar ook andere doen zich voor.

Hoe deze aanvallen afweren?

Organisaties kunnen verschillende concrete maatregelen nemen om de risico’s van deze bedreigingen zo klein mogelijk te houden:

  1. gebruik multifactor-authenticatie voor een betere identificatie van uw gebruikers die op afstand inloggen in uw netwerk,
  2. gebruik een SSL-certificaat dat door een openbare certificatie-instatie is ondertekend voor uw firewall,
  3. gebruik alleen de meest recente versie van uw firewalls (die u dus regelmatig updatet).

Met deze sterk aanbevolen beveiligingsmaatregelen verkleint u het risico dat de nieuwe inbraakpogingen zouden slagen. Win kan u helpen door u de juiste oplossingen aan te reiken.

SOC: uw netwerk 24u/24 en 7d/7 onder toezicht

Win kan u nu helpen om nog een stap verder te zetten in uw beveiligingsaanpak. Sinds 2022 kan Win uw netwerk continu monitoren vanuit ons Cyber Security Operations Center (SOC). Wij detecteren en analyseren cyberaanvallen en controleren permanent elk element van uw IT-omgeving. Zo weren we de aanvallen succesvol af en beschermen we u. Vertrouw op ons deskundig team, dat zich volledig concentreert op de beveiliging van onze klanten.

Ons team geeft u advies en begeleidt u bij elke stap om uw beveiliging te versterken. Neem contact met ons op !