Data opslaan in een hybride IT-omgeving

News data center

In dit tijdperk van multi-cloudoplossingen en hybride informatica wordt databeveiliging een steeds complexere uitdaging. Hoe krijgt u de zekerheid dat data altijd beschikbaar zijn bij een incident, ongeacht hun lokalisatie? De invoering van een beveiligingsstrategie lijkt het ideale antwoord.

Bedrijven en organisaties kunnen niet langer alleen steunen op één enkele IT-omgeving. Voor hun business-applicaties geven ze de voorkeur aan een hybride werking, die de lokale infrastructuur combineert met private en/of public clouds.

Gegevens worden dan gedupliceerd en op verschillende plaatsen bewaard: lokaal op fysieke en virtuele servers, in een datacenter buiten de eigen site, in de cloud, …

Gezien de verspreiding van de data is het een uitdaging om ervoor te zorgen dat er een back-up bestaat in geval van een klein incident of een grote ramp.

Win Cloud Backup

Win biedt u een back-up oplossing voor uw lokale diensten en in de cloud. U programmeert en beheert zelf de back-ups voor alle soorten fysieke en virtuele servers, ongeacht of die bij u gehost zijn, in ons datacenter of in het datacenter van een andere leverancier. De oplossing past zich aan alle technologieën aan, ongeacht het merk of hun specifieke kenmerken. Uw gegevens zijn veilig bewaard en op elk ogenblik beschikbaar in het datacenter van Win, in België.

Welke voordelen biedt een back-up in de cloud?

• Uw gegevens zijn beschermd met een incrementele, automatische en snelle back-up. U stelt die eenvoudig zelf in via uw gebruikersinterface.

• U bepaalt de bewaartijd en de back-up frequentie. De restore is van het granulaire type (bestanden, e-mails, objects, databases, enz.).

• Ontvangt u graag advies of begeleiding? Onze teams staat tot uw beschikking om u advies te geven en bij te staan bij alle verrichtingen.

Business continuity garanderen

De Backup Cloud is een van de krachtlijnen van een solide DRP-strategie (Disaster Recovery Plan). Voor een verzekerde totale business continuity, op elk niveau van uw organisatie, is de totale beveiliging van uw data onontbeerlijk.

Win begeleidt u bij het invoeren van een back-up- en DRP-strategie in uw organisatie (analyse van wat al bestaat, voorgestelde oplossingen, implementatie, recovery-test, bepalen van de procedure, …).

Wenst u meer informatie over onze oplossingen Cloud Backup en DRP? Neem contact met ons op!