Win bouwt gratis WiFi-netwerk uit voor de 30.000 festivalgangers van het "Fête des Solidarités"

News Festival 2

Win, filiaal van Nethys, zal voor het derde jaar op rij de technologische infrastructuur leveren, zodat het “Fête des Solidarités” beschikt over de beste internetverbinding gedurende het volledige tweedaagse festival.

Er zal super snel WiFi aanwezig zijn op de volledige site van de Citadelle van Namen, waar de festiviteiten zullen plaatsvinden. Deze plaats, die over geen enkele Telecom infrastructuur beschikt, zal nu uitgerust worden met 31 toegangpunten. Dankzij deze dienst zullen festivalgangers, artiesten en professionals gratis super snel op het internet kunnen surfen op hun tablet, smartphone of PC, waar en wanneer ze dat willen. Na een aanmeldingsprocedure zullen ze direct toegang krijgen tot de dienst. Sites met illegale inhoud en/of inhoud die bestemd is voor volwassenen, zullen gefilterd worden en dus niet toegankelijk zijn op dit openbare netwerk.Alle Telecom infrastructuur die onmisbaar is voor het goede verloop van het festival, zoals de connectiviteit van de betaalterminals en de kabelverbindingen voor de persruimte, wordt eveneens door Win geleverd.Er zal een team van experts aanwezig zijn gedurende de 2 festivaldagen, om de opvolging te verzekeren en de monitoring uit te voeren van de oplossing.

WiFi 2.0: de nieuwe troef van organisatoren van openbare evenementenWiFi biedt organisatoren van culturele evenementen een boel voordelen. Bovenop de gratis toegang tot Internet voor de bezoekers, onmisbaar geworden, laat het toe de communicatie en de uitwisselingen rond het evenement te onderhouden, met name via het onmiddellijk gebruik van sociale media.

Dankzij de nieuwe generatie WiFi technologieën, kunnen alle verzamelde gegevens bestudeerd en geïnterpreteerd worden, zodat de organisatoren nuttige informatie ontvangen die hen dan weer toelaat om de ervaring voor het publiek zo aangenaam mogelijk te maken: lokalisatie van de bezoekersstroom, persoonlijker onthaal, gerichte informatie, enz.