Win met en oeuvre le WiFi public de la Ville de Mons

News Mons

Win (Groep Tecteo) werd geselecteerd om het openbare WiFi-netwerk van Mons te installeren. Burgers en bezoekers krijgen dankzij deze service gratis toegang tot het internet en tot de diverse toepassingen die worden ontwikkeld voor het project "Mons 2015".

Het WiFi-netwerk wordt geïnstalleerd op meer dan 30 sites van toeristisch en cultureel belang in het centrum en in de rand van Mons. Het hele netwerk moet operationeel zijn tegen november 2014. Met het oog op deze uitrol worden 68 WiFi-antennes geïnstalleerd aan de binnen- en de buitenkant van bepaalde gebouwen.

Kosteloze toegang tot het internet en de diensten van de Stad

De gebruiker krijgt gratis WiFi-verbinding vanuit zijn pc, smartphone of tablet. Hij wordt automatisch naar een onthaalportaal gestuurd: dat is zijn toegangspunt tot het internet en ook tot allerlei informatie en website van openbaar belang.

Na identificatie kan hij gedurende 2 uur kosteloos naar alle websites. Websites met illegale inhoud en/of die voorbehouden zijn voor volwassenen, worden weggefilterd en zijn dus niet bereikbaar via dit openbaar netwerk.

Ondersteuning voor de culturele dynamiek van "Mons 2015"

Dankzij deze connectiviteit krijgen de burgers en de verwachte honderdduizenden bezoekers toegang tot alle diensten en applicaties die zullen klaarstaan om de dynamiek van het project Mons 2015 te ondersteunen: verblijfsplanner, toegang tot informatie, games, collaboratieve platformen, ticketing, themawandelingen enz.

Win zal ook instaan voor de uitrol van tijdelijke WiFi-netwerken als dekking voor kortstondige evenementen die in het raam van Mons 2015 zullen plaatsvinden.