Win treedt toe tot de NRB Groep : een synergie van talent en expertise

Win cp

De synergie tussen Win en NRB versterkt de positie van beide ondernemingen als belangrijke spelers in de ICT-wereld in België. Met deze nieuwe overname kan de NRB-groep de volgende stap zetten in zijn digitale transformatie en zijn aanbod van oplossingen uitbreiden. Win van zijn kant kan rekenen op een industrieel project dat bevorderlijk is voor de ontwikkeling en de duurzaamheid van zijn activiteiten.

Deze toenadering tussen twee toonaangevende bedrijven in het domein van de connectivity en de IT ligt voor de hand omdat zij elkaar perfect aanvullen. Aan de hand van de troeven van Win (netwerkoperator, datacenter en integrator van IT-oplossingen) en NRB (professionele competenties, het groenste datacenter van België en 5G-licentie) kunnen we een compleet dienstenaanbod voor de professionele markt aanbieden, van connectiviteit tot zakelijke toepassingen, waaronder cloud, cyberbeveiliging en samenwerkingstools. Deze exclusieve positionering stelt de groep in staat om zijn positie op de Belgische en internationale markt te verstevigen.

Deze verschillende competenties maken van de NRB-groep een belangrijke speler op de ICT-markt, dankzij globale en innovatieve oplossingen die snelheid, stabiliteit en beveiliging garanderen. Via Win kan de onderneming de digitale transformatie van zijn klanten versnellen, een bijzonder belangrijke uitdaging in een concurrerende wereld waarin connectiviteit cruciaal is.

Dit partnerschap beantwoordt ook aan de vraag van klanten naar een lokale speler die grote hoeveelheden data in België kan beheren. De groep beschikt over verschillende krachtige datacenters in Villers-le-Bouillet en Herstal. Dat laatste wordt aangedreven door een windturbine en zonnepanelen. De toevoeging van het Wallonie Data Centre (WDC) van Win consolideert zijn leidende positie op de Belgische markt.

Lees het persbericht