Win Tech Day : technologische trends en praktische toepassingen

News Techday

Win organiseert de tweede editie van zijn 'Tech Day'. Dit lag voor de hand, gelet op het daverend succes van de eerste editie bij de aanwezige CIO's en IT-Managers.

Programma

  • 9h00 : Welkom
  • 9h30 : Presentaties and workshops
  • 12h00 : Lunch

Adres

Aérodrome de Namur-Temploux 44, rue du Capitaine Aviateur Jacquet - 5020 Namur

Win Tech Day, dat is een hele voormiddag van Workshops rond de oplossingen en diensten aangeboden door het technologisch ecosysteem van Win, van wezenlijk belang voor de CIO's en de IT-Managers. Het evenement vindt plaats in Temploux op 14 juni en aansluitend is er een networking-lunch.

'Made in Win' Workshops

Elke Workshop duurt 25 minuten en behandelt de technologische evoluties en hoe je een en ander praktisch kunt toepassen. De Workshops worden gegeven door de mensen die ze hebben uitgedacht, met name de Win experten (Product Managers en Ingenieurs). Bedoeling is om aan de deelnemers tips te geven die meteen toepasbaar zijn binnen hun organisatie.

De 7 Workshops die dit jaar op het programma staan, zullen gaan over AI, de Cloud, Cybersecurity, UC en de toekomst van de netwerken:

  • Connectiviteit: De connectiviteit van de toekomst bestaat al Eerst herinneren we aan het belang om te beschikken over geschikte connectiviteit voor de 'business' en 'operationele' communicatiestromen om het vervolgens te hebben over de evoluties en trends op het vlak van netwerkinfrastructuur en technologieën: MPLS, SD-WAN, SASE, NFV, Network-on-demand, NaaS,… Wat als u nu al beschikte over het netwerk van morgen?
  • Samenwerking: Integratie van AI in de UC-tools Artificiële Intelligentie transformeert onze manier van werken. De Unified Communications-tools (UC) vormen hierop geen uitzondering. Neem deel aan deze workshop, waarin we nagaan hoe AI Microsoft Teams naar nieuwe hoogten brengt. Ontdek de laatste innovaties en stel vast hoe de collaboratieve ervaring wordt geherdefinieerd, voor een efficiëntere manier van werken op dagelijkse basis!
  • Beveiliging: Ransomware: in de huid van een Incident Responder Het OCMW van Charleroi werd getroffen door een grote cyberaanval en kon voor het heropstarten van zijn activiteiten rekenen op de expertise van de NRB-teams. Hoe zijn de zaken verlopen na die aanval? Welke technieken werden er geïmplementeerd om te zorgen voor de heropstart van de activiteiten? En vooral ook: welke lessen konden er worden getrokken?
  • Beveiliging: NIS-2 in de praktijk Op enkele maanden van de tenuitvoerlegging van NIS-2 komen we terug op de belangrijkste elementen van deze regelgeving, wat dit concreet betekent voor de cyberdefensietools en de opportuniteiten voor de organisaties om te zorgen voor een globale security-aanpak.
  • Beveiliging: naar een toekomst zonder wachtwoord Het traditionele wachtwoord vormt een zwakke schakel binnen een beveiligingsstrategie. De 'Passwordless' benadering biedt een vereenvoudigde authenticatie en een betere beveiliging van de gebruikersaccounts. Waaruit bestaat deze nieuwe authenticatiemethode? Wat zijn de voordelen ervan, en de concrete toepassingen? Wees voorbereid op een toekomst zonder wachtwoord!
  • Hosting: De onveranderlijkheid (immutability) van de back-ups als remedie tegen cryptolocking Om het toenemend aantal aanvallen met ransomware tegen te gaan, dient immutable storage als kritiek vangnet. Het zorgt er immers voor dat de essentiële data toegankelijk blijven en dat de mogelijke schade bij een incident beperkt blijft, met name voor de continuïteit van de activiteiten. Waarom zou de onveranderlijkheid van de back-ups moeten worden opgenomen in uw globale strategie? Welke oplossingen genieten de voorkeur?
  • Cloud: Het is niet nodig om uw historische systemen te vervangen door de Cloud 'Alles in de Cloud': is dit een goede strategie? Het kan voordeliger zijn om uw bestaande systemen te behouden, en om ze te versterken door de exploitatie van de beschikbare technologieën in de Cloud. Tijdens deze Workshop zullen we het hebben over de opportuniteiten en hefbomen waarmee u het beste kunt halen uit uw lokale infrastructuur in combinatie met de verschillende modellen van hosting in de Cloud (publiek, privé en hybride).

Versterkt ecosysteem

Aan de hand van deze verschillende workshops zal Win de verschillende onderdelen van zijn technologisch ecosysteem voorstellen. Dankzij zijn positionering van netwerk- en Data Center-operator en van integrator van IT-diensten, kan Win een gamma van diensten aanbieden dat beantwoordt aan alle behoeften op het vlak van connectiviteit en communicatie.

Zijn ecosysteem is vandaag nog uitgebreider, dankzij de door NRB aangeboden diensten, waarbij Win zich aansloot in 2023. De diensten die door beide actoren worden aangeboden zijn complementair, en bestrijken alle IT- en Telecombehoeften, van het netwerk tot de bedrijfstoepassingen.

Win Tech Day is dé gelegenheid waarop dit uitgebreid en versterkt technologisch ecosysteem zal worden voorgesteld.

Meer informatie en inschrijving