Persbericht - Wierde, 13/05/2014

Win installeert openbaar wifi in Bergen

Communiqués de presse

Win (Groep Tecteo) werd geselecteerd om het openbare wifi-netwerk in Bergen uit te rollen. Dankzij deze dienst zullen burgers en bezoekers gratis toegang hebben tot het internet en tot de verschillende applicaties die in het kader van het project "Mons 2015" zijn ontwikkeld.

Het wifinetwerk zal worden opgezet op meer dan 30 plaatsen van toeristisch en cultureel belang, in het centrum van Bergen en aan de rand van de stad. Het volledige netwerk moet tegen november 2014 operationeel zijn. Uiteindelijk zullen 68 wifi-antennes buiten en in bepaalde gebouwen worden geïnstalleerd.

Gratis toegang tot het internet en de stadsdiensten

De gebruiker zal met zijn pc, smartphone of tablet gratis verbinding kunnen maken met het wifinetwerk. Hij zal automatisch terechtkomen op een startportal die toegang biedt tot het internet en diverse inlichtingen en sites van openbaar belang.

Na identificatie kan hij gedurende 2 uur alle websites gratis bezoeken. Sites met illegale en/of volwassen inhoud zullen worden gefilterd en daardoor ontoegankelijk zijn op dit openbare netwerk.

Ondersteuning van de culturele dynamiek “Mons 2015”

Dankzij deze connectiviteit zullen de burgers en de honderdduizenden verwachte bezoekers toegang hebben tot alle diensten en applicaties die de dynamiek van het project Mons 2015 zullen ondersteunen: verblijfsplanner, toegang tot informatie, spelletjes, samenwerkingsplatforms, ticketverkoop, thematische wandelingen, enz.

Win zal ook tijdelijke wifinetwerken opzetten voor kortstondige evenementen die zullen plaatsvinden in het kader van Mons 2015.

Click hier om de persbericht te uploaden

TERUG NAAR ALLE PERSBERICHTEN