Persbericht - Wierde, 27/01/2014

Win zal het gratis openbaar WiFi-netwerk van de stad Luik uitbouwen

Communiqués de presse

Win (Tecteo groep) werd na een offerteaanvraag uitgekozen om het draadloos connectiviteitsnetwerk van de stad Luik uit te bouwen. Daardoor zal de bevolking gratis toegang krijgen tot het internet en tot de e-diensten van de Administratie. Deze dienst zal op 10 strategische plaatsen beschikbaar zijn.


Het WiFi-netwerk zal ontplooid worden op de Place du Marché op 18 februari tijdens een pilootfase. Hierna zal het geleidelijk geïnstalleerd worden op de meest drukbezochte plaatsen in de Stad (Places Saint-Etienne/Saint-Denis, Place Saint-Lambert, Place Xavier Neujean, Place de la République française en Place de l’Opéra, Esplanade des Guillemins, Embarcadère de l’Aquarium, Boverie, Place Cathédrale en Vinâve d’île, Place Saint-Barthélemy). Deze plaatsen zouden allemaal moeten worden uitgerust en operationeel zijn tegen eind juni, zoals bepaald in het lastenboek.


Een toegangsportaal tot het internet en tot de Stedelijke diensten

Inwoners, bezoekers, studenten en handelaars zullen dankzij deze dienst gratis internetverbinding krijgen en op die manier kunnen surfen, mails checken, toegang krijgen tot sociale netwerken, enz. Sites daarentegen met inhoud die illegaal en/of enkel voor volwassenen bestemd is, zullen gefilterd worden en dus niet toegankelijk zijn via dit openbaar netwerk.

Gebruikers die verbinding maken met WiFi zullen automatisch worden doorverwezen naar een gemeenteportaal, dat het toegangspunt voor het internet zal vormen en dat toegang verleent tot diverse informatie en diensten aangeboden door de Stad.


Een antwoord op de ontwikkeling van Steden en Gemeenten

De openbare WiFi-dienst werd door Win ontwikkeld om in te spelen op de communicatiebehoeften van de Steden en gemeenten. Eén van de functionaliteiten van PubliWin is het communicatieplatform gewijd aan de Administraties. PubliWin is het antwoord van Win op de uitdagingen van de “Smart Cities”, die steunen op de nieuwe technologieën, om de economische ontwikkeling te bevorderen en het levenskader van hun burgers te verbeteren.


Belangrijke partners

Deze dienst werd op poten gezet in partnerschap met twee belangrijke spelers: GOWEX, leider in de ontwikkeling van slimme en duurzame Wifi-steden, en CISCO, fabrikant van netwerkmateriaal (Wifi-infrastructuur en Ethernet schakelaars).

Click hier om de persbericht te uploaden

TERUG NAAR ALLE PERSBERICHTEN