Persbericht - Wierde, 25/05/2021

Win breidt expertise uit met de oprichting van een nieuwe afdeling gespecialiseerd in ITbeheer voor bedrijven

Communiqués de presse

Win breidt expertise uit met de oprichting van een nieuwe afdeling gespecialiseerd in IT-beheer voor bedrijven

Vrijdag werd de overeenkomst ondertekend tussen Nethys en Win voor de overdracht van 40 experts van de Nethys-afdeling 'IT Infrastructure' naar Win, de dochteronderneming. Zo wordt Win een van de weinige technologische spelers in België die een totaalservice bieden voor de telecomarchitectuur en gevoelige gegevens van bedrijven.

Met de komst van de specialisten van IT Infrastructure beschikt Win nu over een nieuwe, speciale afdeling voor het beheer van de infrastructuur van grote ondernemingen en organisaties. Zo biedt Win een compleet assortiment telecom- en IT-diensten aan op maat van organisaties die volop bezig zijn met hun digitale transformatie. Volgens Philippe Naelten, CEO van Win is deze transfer bijzonder nuttig: "Zoals ik vaak zeg, is het de missie van Win om met behulp van technologie de zorg van ziekenhuizen te verbeteren, leerkrachten beter les te laten geven, de dienstverlening van overheidsinstellingen te optimaliseren en ondernemingen efficiënter te laten werken. Vandaag zien we dat de opdracht van IT-verantwoordelijken evolueert. Er wordt steeds meer gevraagd om organisaties door hun digitale transformatie te loodsen. Wij stellen voor om hun volledige infrastructuur te beheren, zodat er tijd vrijkomt voor meer strategische activiteiten."

Ook cijfermatig wil Win deze expertise-injectie maximaal benutten. Het is de ambitie om de omzet de komende drie jaar met 50% te verhogen. Wat het personeelsbestand betreft, zal Win van 105 naar meer dan 140 personen gaan. Over vijf jaar zal wellicht de kaap van 250 medewerkers gerond worden. Daarvoor loopt nu een aanwervingscampagne.

Uitbreiding van het dienstenaanbod

Met een serverpark van 2800 apparaten en het dagelijkse beheer van meer dan 2600 gebruikers, beschikt de nieuwe afdeling over een stevige technische basis en onmiskenbare knowhow, die Win voor zijn klanten en prospecten wil inzetten. Er staat veel op het spel voor Win, dat zijn transformatie wil doorzetten van onderneming bekend om haar telecomexpertise naar een speler die dat alles combineert met IT-beheer.

Totaalaanpak op datagebied

Organisaties die de stap naar digitaal werken hebben gezet, kiezen vaak voor cloudoplossingen om hun klanten of gebruikers nieuwe digitale diensten met een grote meerwaarde aan te bieden. De beveiliging van de vele gegevens die voortvloeien uit die nieuwe digitale diensten, is echter een heikele kwestie. Win biedt op dit vlak oplossingen dankzij een totale beheersing van de data en end-to-end traceerbaarheid. "We gebruiken voor de gegevens ons eigen netwerk en ons eigen datacenter. Alles gebeurt in onze eigen cloud en wordt beheerd door de nieuwe IT-afdeling. Op die manier bieden we een volledig ecosysteem dat datasoevereiniteit garandeert, evenals een maximale transparantie en beheersing van de gegevens," legt Philippe Naelten uit.

Click hier om de persbericht te uploaden

Terug naar alle persberichten